Varmeco is een werkmaatschappij van TIB de Boer in Hazerswoude Rijndijk. Uit een strategische oriëntatie kwam duidelijk naar voren dat een combinatie van kennis en kunde van technische installaties, samen met het design en dealerschap van een koeltorenfabrikant voordelen biedt. Deze voordelen komen ten gunste van onze klanten, zij profiteren van de synergie van een installatiebedrijf en verregaande kennis van koeltorens. TIB de Boer is al ruim 50 jaar werkzaam in de installatietechniek met focus op koeltechnische projecten.

Elk project is anders. De werkwijze van Varmeco voegt zich naar de wens van de opdrachtgever. Daarvoor gebruikt Varmeco een gelaagd levering-model.

5 kW all in service ‘water over the fence’
4 Onderhoud
3 Installatie
2 Engineering
1 Equipment

Laag (1) biedt u als klant een snelle, betrouwbare levering van al onze koeltorens, onderdelen van de torens en alle aanpalende benodigdheden zoals pompen, pijpwerk en elektriciteit voorzieningen.

Wellicht bent u nog niet zo ver in uw proces om een koop beslissing te maken. Dan kunnen onze Engineering (laag 2) capaciteiten helpen. Wij kunnen engineering opdrachten uitvoeren ten behoeve van onze eigen koeltorens, maar steeds vaker zien we opdrachten voor het analyseren van bestaande installaties waarbij optimalisatie en energie-efficiency de insteek zijn.

Na aankoop of engineering zijn Installatie (laag 3) en Onderhoud (laag 4) vaak vanzelfsprekend. Ook zonder aankoop van een installatie kunt u bij Varmeco terecht voor onderhoud. Als specialist nemen wij graag verantwoordelijkheid voor het onderhoud en functioneren van uw complete koeltoren installatie.

Een prestatie overeenkomst die precies levert wat u nodig heeft, ‘water over the fence’. U spreekt met Varmeco af hoeveel koelwater, en met welke parameters, nodig is voor uw productieproces. De engineers van Varmeco leveren een installatie en ontzorgen compleet.

Heeft u interesse of een vraag? Neem contact met ons op.

 • Slim watergebruik in koeltorens
  Slim watergebruik in koeltorens

  Een koeltoren gebruikt (of verbruikt zo u wil) water. Daar is niet aan te ontkomen. Het werkings principe van...

 • Adiabatische gas koelers/condensors
  Adiabatische gas koelers/condensors

  MITA introduceert een compleet nieuwe range adiabatische water koelers/gas condensors voor toepassing in (met name) mechanische koelsystemen. De units...

 • Nieuwe brochure Mita cooling technologies 2018
  Nieuwe brochure Mita cooling technologies 2018

  De Italiaanse koeltorenfabrikant MITA heet sinds deze maand voluit: MITA cooling technologies. De nieuwe naam en een fris nieuw...

 • Ruimtelijke voordelen
  Ruimtelijke voordelen

  Elk systeem kent zijn voor- en nadelen. Heel vaak worden nadelen beter gehoord dan de voordelen. En niet elk...